torsdag 7. mai 2020

Kjærlighet, tillit og adlyde Guds detaljer


«Sett din lit til Herren av hele ditt hjerte, og stol ikke på din forstand!»
‭‭Salomos Ordspråk‬ ‭3:5‬ ‭

Gud bryr seg om hver minste detalj i livet ditt. 

 Har du noen gang stoppet opp for og se på naturen?  Ta for eksempel en blomst.  Hver blomst er fylt med så mange detaljer.

 Og tenk på menneskekroppen.  Gud sier at Han til og med teller hvert hår på hodet ditt.  Han bryr seg om detaljene.

 Fordi Han er en Gud for detaljer, ønsker Han ikke bare at du skal adlyde Ham, Han er også interessert i detaljene om hvordan du adlyder.  Gud vil at du skal adlyde Ham på riktig måte og av de rette grunnene.

 Det er et eksempel på dette i Bibelen.  En mann ved navn Naaman var syk av spedalskhet.  Han gikk til profeten Elisja og spurte hva han skulle gjøre.

 Dette er meldingen Elisja sendte:

«Og Elisja sendte et bud ut til ham og sa: Gå og bad deg sju ganger i Jordan! Så skal ditt kjøtt bli friskt igjen, og du skal bli ren.»
‭‭2 Kongebok‬ ‭5:10‬ ‭

Naaman ble fornærmet.  Han hadde forventet en dramatisk helbredelse fra profeten - ikke ydmykende instruksjoner.  Men tjenerne hans snakket til ham om og følge Guds detaljerte instruksjoner, selv om han ikke forsto dem.

 Resultatet? 

«Så dro han ned og dukket seg sju ganger i Jordan, slik Guds mann hadde sagt. Og hans kjøtt ble friskt som på en liten gutt, og han ble ren.»
‭‭2 Kongebok‬ ‭5:14‬ ‭

Tror du det var en spesiell kraft i vannet?  Absolutt ikke.  Naaman ble helbredet på grunn av sin lydighet.  Han hadde tro.  Han fulgte Gud fullstendig.

 Når du adlyder Gud fullstendig, viser du at du elsker Ham  og stoler på Ham. Så når du elsker og stoler på Gud, gjør du ting slik Han vil ha dem. Du adlyder Ham. fullstendig.

 «Sett din lit til Herren av hele ditt hjerte, og stol ikke på din forstand!»
‭‭Salomos Ordspråk‬ ‭3:5‬ ‭




Leter du etter sannheten? Søk Guds Ord

«Hele Skriften er innåndet av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet, for a...