lørdag 19. august 2017

Guds natur @ Bibelstudie


-- Like lite som du vet hvordan vinden blåser og knoklene dannes i mors liv, like lite kan du forstå Guds gjerninger, Han som gjør alle ting. -- Forkynneren 11:5

Noen mennesker vil prøve og forklare Guds natur til andre. Selv om det ikke er galt og søke og kjenne Gud, er det feil og tro at vi vet alt og har funnet ut alt. Hvorfor? Fordi Skriften sier at vi ikke har skapt Gud.

-- For Mine tanker er ikke deres tanker, og deres veier er ikke Mine veier, sier Herren. -- Jesaja 55:8

Predikantene snakker om forfengelighet. En definisjon på forfengelighet er og ha en oppblåst stolthet i deg selv. Det kan beskrive en person som kanskje oppfatter at de har all kunnskap om Gud. Problemet i seg selv er i den formuleringen. Mange kan kanskje vite litt om Gud. Men hjertets ønske er vell og kjenne Gud.

-- Ja, kjenne Kristi kjærlighet, som overgår all kunnskap. Må dere bli fylt av hele Guds fylde! -- Efeserne 3:19

Mange kan kanskje fortelle deg fakta om Gud. Det er andre som kanskje vet mange Bibelske fakta. De kan fortelle om steder der ting skjedde. De kan fortelle deg når det skjedde og hvem som var involvert. De kan til og med vite hvorfor det skjedde. Disse er gode ferdigheter og ha. Men er Bibelfakta alt vi trenger for og bygge et forhold til Jesus? Nei! Kunnskap om Guds Ord er en fantastisk ting og ha. Vi er alle kalt til og studere Bibelen. Men vi kalles ikke bare for og studere, men og leve som Ordet leder våre liv.

Bibelen er den skriftlige beretningen om Guds samspill med menneskeheten i fortid, nåtid og fremtid. Det Gamle Testamentet leder oss mot Jesus Kristus. Det Nye Testamentet åpenbarer Jesus til verden. Guds plan er åpenbar i Kristi liv. Derfor åpenbarer Gud en del av Seg Selv i Jesu identitet.

-- Alt har Min Far overgitt til Meg. Ingen kjenner Sønnen, unntatt Faderen, og ingen kjenner Faderen, unntatt Sønnen og den som Sønnen vil åpenbare det for. -- Matteus 11:27

 Hvilken del av Gud åpenbares for menneskeheten gjennom Kristus? Svaret er den delen vi trenger mest. Den delen som forteller oss at Gud har kjærlighet til menneskeheten. Han hadde så mye kjærlighet til menneskeheten at Han sendte Sin Sønn Jesus til og dø for mennesket.
Guds plan var at menneske skulle tilbringe all evighet med Ham. Når synd kom inn i verden, kunne det ikke lenger skje, fordi synd ikke kunne få lov til og eksistere evig. Derfor ble Adam og Eva fjernet fra Hagen og Livets Tre.
 Mennesket trengte rettferdigheten som bare Gud kunne gi. Dette ble gjort gjennom Kristi liv.

Leter du etter sannheten? Søk Guds Ord

«Hele Skriften er innåndet av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet, for a...