torsdag 17. august 2017

Hvis du sår generøsitet, vil du høste generøsitet @ Bibelstudie


-- Med det sier jeg: Den som sår sparsomt, skal høste sparsomt, og den som sår med velsignelse, skal høste med velsignelse. Enhver skal gi det han har bestemt seg for i sitt hjerte, ikke med ulyst eller av tvang. For Gud elsker en glad giver. -- 2. Korinterbrev 9:6-7

Prinsippet om såing og høsting gjelder for alle områder av livet. Ikke bare økonomien din. Uansett hva du sår i livet, skal du høste. Uansett hva du betaler vil bli returnert til deg. Hvis du sår kritikk i livet, kommer du til og høste kritikk fra andre mennesker. Hvis du sår godhet, skal du høste godhet. Det er høstelovene.  Hvis du planter eplefrø, får du ikke pærer. Du får epler. Hvis du sår med generøsitet, vil du høste generøsitet.

Dette er prinsippet om høsting. Når du har behov, plant et frø. Når en bonde ser på sine ufruktbare felt, går han ut og begynner og plante noen frø. Han ser ikke bare på det ufruktbare feltet. Hvis han bare har en liten bit av frø, har han et valg. Han kan enten hakke det, eller han kan gi den bort. Hvis han holder fast på det, er det alt han har.  Hvis han gir den bort , vil Gud formere det. Det fantastiske er dette: Du høster ikke bare hva du sår. Du høster alltid mer enn du sår!

Gud satte det opp på denne måten fordi Han vi at du skal bli som Han. Gud er en giver. Den eneste måten du alltid skal bli som Han, er og lære og være sjenerøs. Når du gir den bort, multipliserer Gud det.

Dette høres ulogisk ut - og gi bort når du har behov for og få mer tilbake. Men det er derfor det krever tro! Gud sier at måten du får er ved og gi. ikke ved og holde på det. 

Leter du etter sannheten? Søk Guds Ord

«Hele Skriften er innåndet av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet, for a...