tirsdag 20. februar 2018

Gigantene mellom deg og din drøm @ Bibelstudie


-- Og hele dette folket skal se at det ikke er ved sverd og spyd Herren frelser. For Herren råder for krigen. Og Han skal gi dere i vår hånd. -- 1. Samuel 17:47

*************

I historien om David i 1 Samuelsbok måtte han faktisk kjempe fire andre giganter før han kom til Goliat. De var ikke fysiske giganter, de var giganter i hans sinn.

Det er mer sannsynlig og møte de gigantene enn en Goliat, men de kan være like store og skremmende, og de kan holde deg fra og bli som Gud vil at du skal være og oppfylle drømmen som Gud har satt i hjertet.

Den første giganten som møter drømmen din, er forpliktelse. Ingen drøm blir oppfylt umiddelbart. Gud gir deg drømmen en dag, men Han oppfyller ikke den neste dag. Det kan være et år før du ser oppfyllelsen av din livs drøm. Det er alltid en ventetid.

I Davids tilfelle holdt faren hans ham tilbake fra drømmen. Etter at Samuel salvet David som konge, fortalte Isai David og gå tilbake for og gjete sauene.

Når Guds plan motsetter seg en andres plan, vil det bli en forsinkelse, og folk forsøker og holde deg tilbake - noen ganger selv de menneskene som elsker deg mest. Men Gud er trofast, og Han vil fullføre Sitt arbeid i deg i Sin tid.

Den andre giganten du kan møte er motløshet. Goliat skapte et klima av frykt i Israel, og alle var overbevist om at de skulle miste kampen.

Hvem hører du på som sier at det ikke kan gjøres? Hvem legger ned drømmen din og sier at det aldri kommer til og skje?

Den tredje giganten som står i veien er misfornøyelse. I Davids tilfelle stilte hans egen bror spørsmål om motivene til David og avviste ham etter Goliat.

Når andre mennesker er redde for din guddommelige drøm, men du går uansett, vil du bli dømt og misforstått. Du må bestemme hva som betyr mer for deg: Godkjennelsen av andre mennesker eller Guds godkjenning.

Den fjerde giganten du måtte møte er tvil.

Ingen var en større ekspert på krig enn kong Saul, og han fortalte David at han var gal som trodde at en gutt kunne kjempe mot en kriger som Goliat,

Kanskje sier eksperten at du ikke kan gjøre det heller. Det er nok til at du begynner og tvile på deg selv. Men ekspertene har ofte feil.





Leter du etter sannheten? Søk Guds Ord

«Hele Skriften er innåndet av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet, for a...