tirsdag 6. februar 2018

Livet ditt er formet av dine tanker @ Bibelstudie


-- Bevar ditt hjerte fremfor alt du bevarer, for livet utgår fra det. -- Ordspråkene 4:23

*************


Gud er mer interessert i og endre tankene dine enn og endre omstendighetene.

Vi vil at Gud skal ta bort alle våre problemer, smerte, sorg, lidelse, sykdom og tristhet. Men Gud vil jobbe med deg først, fordi forandring vil ikke skje i livet ditt før du fornyer tankene dine, til dine tanker begynner og forandre seg.

Hvorfor er det så viktig at du lærer og håndtere tankene dine?
La meg gi deg tre grunner.

Det er lurt og behandle tankene dine, fordi tankene dine styrer livet ditt. Ordspråkene 4:23 sier: 
-- Bevar ditt hjerte fremfor alt du bevarer, for livet utgår fra det. -- Tankene dine er kraftige og har den enorme evnen til og forme livet ditt på en god måte eller en dårlig måte. For eksempel, kanskje du aksepterer tanken noen fortalte deg når du vokste opp: " Du er verdiløs, du er ikke vært noe, du er stygg og ubrukelig." (jeg har vært der selv) Hvis du aksepterer den tanken, former du livet ditt selv, selv om det var galt.

Det er lurt og behandle tankene dine, fordi sinnet er slagmarken for synd.
All fristelse involverer sinnet. Paulus sier i Romerne 7:22-23: -- For etter mitt indre menneske slutter jeg meg med glede til Guds lov. Men i lemmene mine ser jeg en annen lov, som strider mot loven i mitt sinn, og som tar meg til fange under syndens lov, som er i mine lemmer. -- 
En av grunnene til at du blir mentalt trøtt, er fordi det er en kamp i hjernen din 24 timer i døgnet. Det er ødeleggende fordi det er intens. og det er intens fordi ditt sinn er din største ressurs.

Det er lurt og behandle tankene dine, fordi det er nøkkelen til fred og lykke. 
Et utstyrt sinn fører til spenning, et styrt sinn fører til ro. Et utstyrt sinn fører til konflikt, et styrt sinn fører til tillit. Et utstyrt sinn føret til stress. Når du ikke prøver og kontrollere tankene dine og måten du retter tankene dine på, vil du få en enorm mengde stress i livet ditt. Men et styrt sinn fører til styrke, sikkerhet og ro.

-- For kjødets attrå er død, men Åndens attrå er liv og fred. -- Romerne 8:6

Leter du etter sannheten? Søk Guds Ord

«Hele Skriften er innåndet av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet, for a...