tirsdag 19. september 2017

I din forsinkelse, husk Guds trofasthet @ Bibelstudie


-- Velsign Herren, min sjel! Glem ikke alt det gode Han gjør. -- Salme 103:2

************

Når drømmen vår er forsinket, får det oss til og glemme mange ting. Vi har en tendens til og glemme vår drøm. Vi glemmer hva Gud har gjort i våre liv og Hans godhet til oss i fortiden. Vi glemmer at Gud er med oss. Vi glemmer Guds kraft.

Israels barn gjorde samme feilen i ørkenen. 

-- Våre fedre i Egypt tenkte ikke på Dine under, de husket ikke Din store miskunn. Ved sjøen var de trassige, ved Sivsjøen. Salme 106:7

-- Snart glemte de det Han hadde gjort, og ventet ikke mer på råd fra Ham. -- Salme 106:13

Det er utrolig hvor kort dette minne var! I Egypt sendte Gud 10 plager på egypterne bare for og redde Sitt folk, og Israels barn glemte det bare dager senere da de var på Rødehavet og sa: "Vi skal alle dø!" De glemte hva Gud hadde gjort. Da gjorde Gud et mirakel og åpnet Rødehavet. De gikk gjennom til den andre siden og glemte umiddelbart det miraklet og ropte: "Vi skal dø av tørst!" Gud ga mirakuløst vann. Israelittene glemte det og klaget: "Vi skal dø fordi vi ikke har mat!" De fortsatte og glemme.

Men vi bør ikke være for raske til og dømme dem, fordi vi gjør nøyaktig samme ting. Når det skjer en forsinkelse i vårt liv, begynner vi og handle som Gud aldri har gjort noe for oss. Har Gud gjort ting for deg tidligere? Ja det har Han. Og du kan stole på at Han gjør det igjen i morgen og neste dag og dagen etter der.

I stedet for og glemme, må du huske Guds løfter. Det er mer enn 7000 av dem i Bibelen. Når du har et problem, finn et løfte som i 2.Timoteus 2:13 -- Er vi troløse, så er Han trofast, for Han kan ikke fornekte Seg selv. --

Løftene er alltid større enn de problemene vi står overfor!

Gud har kanskje ikke oppfylt løftet i livet ditt fordi Han venter på deg. Han venter på deg til og lære og ikke frykte. Ikke frykt og ikke glem. Han vil at du skal lære det først.

Gud kan gjøre ting umiddelbart, men Han jobber på en større agenda. Forsinkelsene som kommer i livet ditt, ødelegger ikke Guds hensikt. De oppfyller Guds hensikt i livet ditt.

-- Velsign Herren, min sjel! Glem ikke alt det gode Han gjør. -- Salme 103:2

Leter du etter sannheten? Søk Guds Ord

«Hele Skriften er innåndet av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet, for a...