mandag 25. september 2017

I vanskelige tider er det som skjer i deg mest viktig @ Bibelstudie


-- Da sa Paulus til offiseren og soldatene. << Hvis ikke disse mennene blir værende om bord, kan dere ikke bli reddet. >> -- Apostlenes gjerninger 27:31

********

Livet er ikke rettferdig. Du vil få problemer, vanskeligheter og du vil oppleve vonde ting. Du vil enten vokse opp eller gi opp. Enten blir du som Gud vil at du skal være eller du får det vanskelig. Du må bestemme deg for hvordan du skal svare på de tøffe tidene i livet ditt. Hvordan vil du håndtere det?

Når du går gjennom de vanskelige tidene, er det som skjer med deg nesten ikke så viktig som det som skjer i deg.

I Apostlenes gjerninger 27 lærer vi tre måter du ikke bør gjøre i vanskeligheter:

1. Ikke kjør -- Skipet ble feid av gårde, og det var ikke mulig å holde det opp mot vinden, så vi ga opp og lot oss drive. -- Apostlenes gjerninger 27:15 
Skipet som Paulus og andre fanger reiste med fra Roma, var midt i Middelhavet og hadde ikke sett solen på 14 dager, dette gjorde at de begynte og drive.

Når man står overfor vanskeligheter, begynner noen og drive seg gjennom livet. De har ingen mål, hensikt, ambisjon eller drøm for livet deres. I dag kaller vi dette og "kaste" Problemet med og kaste er at du er på vei i nedoverbakke. Livet er tøft, ikke tap din ambisjon eller drøm fordi livet er vanskelig.

2. Ikke kast bort -- Men stormen raste fortsatt, og neste dag begynte de å kaste lasten over bord. -- Apostlenes gjerninger 27:18 
De ansvarlige mennene trengte og lette skipet, så de kastet lasten over bord, deretter taket og maten. De kastet ting de trengte fordi stormen var så tøff.

Når du kommer i en storm og stresset blir uutholdelig, har du en tendens til og begynne og forlate verdier og mennesker du ikke ville ha gitt slipp på i bedre tider. 
Gud  kan forandre situasjoner og personligheter. Han kan forandre deg. Jeg har lært av personlig erfaring at det aldri er Guds vilje at du skal løpe fra en vanskelig situasjon, Gud vil at du skal lære, vokse og utvikle deg, og Han er med deg hele tiden.

3. Ikke fortvil -- Verken sol eller stjerner viste seg på flere dager, og det kraftige uværet fortsatte. Til slutt mistet vi alt håp om redning. -- Apostlenes gjerninger 27:20 Etter 14 dager i totalt mørke og etter og ha gitt opp siste last og mat, gir passasjerene til slutt opp håp. Men de hadde glemt en ting: Selv i en storm har Gud kontroll. Han har ikke forlatt deg. Du kan ikke føle Ham, men hvis du føler deg langt borte fra Gud, gjett hvem som flyttet seg?

Gud er med deg i stormen, og Han hjelper deg gjennom den. Han tester deg for og se om du stoler på Ham.


Leter du etter sannheten? Søk Guds Ord

«Hele Skriften er innåndet av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet, for a...