tirsdag 4. juli 2017

Hvordan være generøs når du ikke har penger eller overskudd - Bibelstudie

-- Jeg sier dere. Skaff dere venner ved hjelp av den urettferdige mammon, slik at de kan ta imot dere i de evige boliger når dere mislykkes. Den som er trofast i smått, er også trofast i stort. Og den som er urettferdig i smått, er også urettferdig i stort. Hvis dere ikke har vært trofaste i den urettferdige mammon, hvem vil da overlate dere den sanne skatten? Hvis dere ikke har vært trofaste i det som tilhører en annen, hvem vil da gi dere noe som skal være deres eget? Ingen tjener kan tjene to herrer. For enten vil han hate den ene og elske den andre, eller så vil han være trofast overfor den ene og forakte den andre. Dere kan ikke tjene både Gud og mammon. Også fariseerne, som elsket penger, hørte alt dette, og de gjorde narr av Ham. -- Lukas 16:9-14

*************

Det er lett og gi tid, energi eller penger når du har mye og spare. Men den sanne testen av generøsitet kommer når du ikke har overskudd. Gir du fortsatt av det lille du må for og hjelpe andre? Hvis du gjør det, gratulerer! Du har bestått Guds forsøk på generøsitet. Hvorfor tester Gud din generøsitet? Fordi du ble skapt i Hans bilde, så hvis du skal bli som Jesus, må du lære og være sjenerøs. Hvis du ikke gjør det, vil du aldri vokse og bli moden, og du vil aldri ha Guds velsignelse i livet ditt. Hva om du er er uten jobb, eller du har ikke penger, og du føler du ikke har mer tid eller energi til og gi. Hvordan kan du være sjenerøs når det ikke går bra?

Et godt eksempel for oss står i 2. Korinterbrev kapittel 8. Paulus sier dette om Kirken i Makedonia:

-- Midt i en stor prøvelse med trengsel var deres glede så overveldende at den til tross for deres dype fattigdom kunne virke en rikdom på gavmildhet hos dem. -- 2. Korinterbrev 8:2

Glede og generøsitet går alltid sammen. En test på hvor mye du stoler på Gud, er måten du håndterer pengene dine på, fordi det viser hva som er viktig for deg.

Jeg vil at du skal lykkes økonomisk, slik at du kan være sjenerøs, hjelpe andre mennesker og gjøre det bra i verden. Så her er noen prinsipper for og hjelpe deg med og trives.

Og adlyde Guds syn vil bringe Guds bestemmelse. Når du sier " Gud, jeg skal gjøre det du vil at jeg skal gjøre, uansett om jeg har eller ikke har penger og ressurser til og gjøre det" og Gud vil gi deg alt du trenger for og få det gjort.

Når du gjør alt Gud forteller deg og gjøre, gjør Han det du ikke kan gjøre. Gi Gud hva som helst du har og Gud vil gjøre det større enn du trodde, uansett hvor lite du eventuelt har, akkurat som Han gjorde med de fem brødene og de to fiskene.

Gud gir til sjenerøse mennesker. Jo mer sjenerøs du er, jo mer Gud vil gi deg.
Når du har behov, må du så et frø. Uansett hva du trenger mer av, gi det bort. For og høste en avling må du først plante frøene.

Det er alltid en forsinkelse mellom såing og høsting. En høsting går ikke automatisk. Det tar tid og tålmodighet.


Leter du etter sannheten? Søk Guds Ord

«Hele Skriften er innåndet av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet, for a...