mandag 31. juli 2017

Bli en mer snill person @ Bibelstudie




-- I kjærligheten finnes det ikke frykt: Den fullkomne kjærligheten driver frykten ut. -- Deler av 1 Johannes 4:18

***************

Lignelsen om den gode samaritan (Lukas 10:25-37) lærer to svært dype leksjoner om godhet. Hvis du virkelig ønsker og bli en god og snill person, må du være villig til og gjøre to ting:

1. Du må være villig til og bli avbrutt: Vennlighet skjer ikke på din tidsplan. Det skjer på deres tidsplan. Det er derfor dere trenger godhet. I det øyeblikket må du slippe alt og stoppe. Kjærligheten er ofte ubeleilig, og vennlighet tar tid.

Tenk på unnskyldninger som den gode samaritan kunne ha gitt til den sårede mannen på siden av veien. Han kunne ha sagt: " Jeg har mine egne problemer og tenke på", eller " Jeg har en viktig virksomhet og ta vare på. Dessuten er det sannsynligvis en tapt sak."

Hvis dette hadde skjedd i dag, hvordan ville du reagere?

2: Du må være villig til og ta en risk: Mange ganger kan din egen frykt holde deg fra og være snill. Tenk bare på den frykten den gode samaritan kinne ha hatt.

Han kunne ha sagt: "Hva om jeg går over for og hjelpe denne personen, og røverne er fortsatt her?" Eller:

I dag kan vi si," Hva om jeg egentlig ikke kan hjelpe ham? Jeg kan ikke førstehjelp." Hvor mange ganger har du ikke hjulpet noen fordi du ikke visste hva du skulle si? En stor frykt vi ofte ikke nevner, og bli involvert i andres smerte minner oss på vår egen smerte. Vi er redd for og håndtere andres smerte, for da vil vår smerte boble ut.

Men vi vil aldri lære og virkelig vise kjærlighet til vi beveger oss forbi vår frykt og utvider Guds kjærlighet til folk som har det vondt. Bibelen sier: -- I kjærligheten finnes det ikke frykt: Den fullkomne kjærligheten driver frykten ut. -- Deler av 1 Johannes 4:18

Det er Guds kjærlighet som først hjelper oss med og helbrede vår egen skade slik at vi så kan vise den kjærligheten til andre. Det er Guds kjærlighet som hjelper oss og bevege seg forbi vår frykt, slik at vi kan lære og være snille.




Leter du etter sannheten? Søk Guds Ord

«Hele Skriften er innåndet av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet, for a...