mandag 27. november 2017

Hvorfor du ber er viktigere enn hva du ber om @Bibelstudie

-- Dere ber og får ikke, fordi dere ber galt, for at dere skal sløse bort i deres lyster. -- Jakob 4:3

**************

Hvis du forventer at Gud skal velsigne livet ditt, må du være villig til og velsigne andres liv med de samme fordelene Gud har gitt deg. En av betingelsene for og få bønnen din besvart er en vilje til og hjelpe de mindre heldige med de velsignelsene vi får.

Ordspråkene 21:13 sier:  -- Den som lukker sitt øre for den fattiges rop, skal selv måtte rope og ikke bli hørt. -- 

Gud sier at hvis vi ignorerer de som åpenbart er i vanskeligheter rundt oss, hvilken rett må vi forvente at vi da skal få?

Gud vil at vi skal være som Han, og Gud er kjærlighet. En av måtene vi viser at vi har kjærlighet, er at vi er villige til og være sjenerøse mot andre mennesker. Prinsippet om forvalter er gjentatt gjennom hele Skriften: Gud velsigner oss slik at vi kan være en velsignelse for andre mennesker.

For eksempel kan vi spørre Gud om god helse, men hva skal vi gjøre med den sunne kroppen etter at vi har fått den? Hjelper vi oss selv, eller ber vi slik at vi også kan hjelpe andre mennesker? Når vi ber Gud om og velsigne våre virksomheter eller karrierer, er vi villige til og gi tilbake en del av hva Gud har velsignet oss med?

Bibelen sier i Jakob 4:3 -- Dere ber og får ikke, fordi dere ber galt, for at dere skal sløse bort i deres lyster. -- Motivet er viktig i bønn. Hvorfor du ber er viktigere enn det du ber om.

Er det mulig og be for den rette tungen men med feil motiv? Ja det er det. Jeg sier ikke at du aldri bør be for dine egne personlige behov. Jesus sier og be. " Gi oss i dag vårt daglige brød." I Markus kapittel 11 sier Han at du skal be for dine ønsker. Men du må sjekke motivet ditt. Er du villig til og dele din velsignelse med andre mennesker, eller skal du ha alt for deg selv?

Gud er ikke interessert i og bare tilfredsstille vår egoisme. Bønnevikårene er et ærlig forhold til Gud, en tilgivende holdning til andre mennesker, og en vilje til og dele Guds velsignelser med andre mennesker. Gud elsker oss, og Han lærer oss og be på en effektiv måte. 

Leter du etter sannheten? Søk Guds Ord

«Hele Skriften er innåndet av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet, for a...