fredag 10. november 2017

Nummer 4 i en krise: Vis Gud at du er seriøs gjennom Bønn @ Bibelstudie


-- Da vendte jeg ansiktet mot Herren Gud for og søke Ham i faste med bønnerop og bønn om nåde. Jeg var kledd i sekkestrie og aske. -- Daniel 9:3

********

Daniels bønn i Daniels bok kapittel 9 gir oss et flott eksempel for og be i en krise. I de siste blogg innleggene har vi lært:

- La Gud snakke med oss før vi snakker til Ham.
- Fokuser vår oppmerksomhet på Gud og søk Ham.
- Utrykke våre ønsker med følelser.

For det fjerde, den slags bønn som Gud svarer under en krise er der vi viser at vi er seriøs og mener alvor. Du må signalisere til Gud at du mener alvor. Det er ikke bare et innfall eller en uformell tanke. Du må la Gud se hvor viktig det er for deg.

Daniel beskrev tre forskjellige måter han signaliserte at han mente alvor til Gud. -- Da vendte jeg ansiktet mot Herren Gud for og søke Ham i faste med bønnerop og bønn om nåde. Jeg var kledd i sekkestrie og aske. -- Daniel 9:3

Vi skal fokusere på det første han gjorde. Han fastet fra mat. Fasting er en åndelig disiplin som folk har brukt i århundrer.

Jesus sa at noen mirakler kun kunne skje gjennom bønn og faste, ikke bare ved bønn. Hvorfor? Fasting forteller Gud at du er seriøs med bønnen din.

Moses fastet før han mottok de ti bud. Israelittene fastet før de gikk inn i mange av deres store kamper. Daniel fastet for og motta veiledning fra Gud.  Nehemja fastet før han begynte et stort byggeprosjekt. Jesus fastet i seier over fristelse.

Når  du er i en krise, må du vise Gud at du er seriøs. Fasting er en effektiv måte og gjøre dette på. Men det finnes flere måter og faste på, er du som meg og må ha mat på grunn av sykdom, for eksempel diabetes o.l (jeg sliter med insulin resistens og har problemer med blodsukkeret og er avhengig av og spise hver tredje - fjerde time for og ikke bli dårlig) , så finnes det heldigvis flere måter og faste for oss med sykdoms problemer, man kan til  eksempel kutte ut en ting eller flere ting som tar fra deg oppmerksomheten vekk fra Gud, la oss si du ser mye på tv - vell kutt ut tv for en periode, eller pc, eller du kan spise et lettere måltid, finn ut en ting du bruker mye tid på hver dag - og bruk den tiden heller på Gud, la  oss si du er mye inne og bruker tiden kun inne på sosiale medier osv hele dagen, vell dropp det, ta deg en tur ut i naturen, be og ta med Bibelen din, søk Gud, vis at du er seriøs.




Leter du etter sannheten? Søk Guds Ord

«Hele Skriften er innåndet av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet, for a...