mandag 22. oktober 2018

Gud jobber med fine ting for deg, Han ønsker deg alt godt @ Bibelstudie


-- Og vi vet at alle ting virker sammen til det gode for dem som elsker Gud, for dem som er kalt etter Hans rådslutning. -- Romerne 8:28

***************

Gud er en god Gud, og Han har gode planer for livet ditt. Ikke alt i livet er godt - Gud lover ikke det. 
Han sier ikke at alt i livet ditt vil være bra. 
Vi lever nemlig på en ødelagt planet. Ingenting fungerer perfekt. Kroppen din er ødelagt, den fungerer ikke alltid på den riktige måten. Ditt sinn er ødelagt. Den tror ikke alltid på den riktige måten. Relasjoner kan være ødelagt - ingenting er perfekt.

Gud lovte ikke oss fullkommenhet. Det kalles himmelen! I himmelen er det ingen sorg, tristhet, sykdom eller lidelse. Vi burde ikke forvente at himmelen skal være på jorden, fordi jorden er fylt med sorg. Men selv i midten av all brutalitet har Gud en god plan for livet ditt. Han er større enn dine dårlige valg, og Han kan gjøre om dumme beslutninger til noe godt. For en god Far vi har!
Han kan gjøre korsfestelse til oppstandelse!

Bibelen sier i Romerne 8:28 
-- Og vi vet at alle ting virker sammen til det gode for dem som elsker Gud, for dem som er kalt etter Hans rådslutning. -- 

Dette er ikke et løfte for alle i verden. Ikke alle jobber for det gode for alle. Men alt fungerer godt for alle de som sier: Gud jeg gir Deg livet mitt. Jeg vil oppfylle planen Du har for meg. 
Og selv da kommer ikke alt i livet til og bli helt perfekt. Det står at vi skal jobbe for det gode.

Har du lagt merke til når du baker en kake, smaker noen ingredienser ikke like bra alene? Mel i seg selv smaker ikke bra. Men når du blander melet sammen med et andre, blir det et velsmakende mesterverk.

Når du lar Gud jobbe med alle ingrediensene sammen, kan Gud ta det bitre, lege smerten og gjøre deg bedre. Hvorfor? Fordi Han er en god Gud og ønsker deg alt godt og det aller beste for deg, fordi Han elsker deg.

Jo mer du ber, jo mer kjenner du til planen Gud har for deg og livet ditt, og jo bedre du kjenner til planen din, desto mer kan Gud bruke alt i livet ditt - selv de bitre og de ødelagte ting.



Leter du etter sannheten? Søk Guds Ord

«Hele Skriften er innåndet av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet, for a...