tirsdag 2. oktober 2018

Frelsen er en gave, du jobber ikke for en gave @ Bibelstudie


-- Men de blir rettferdiggjort ufortjent av Hans nåde ved forløsningen, den som er i Kristus Jesus. -- Romerne 3:24

*****************
Hvis du spurte hundre mennesker "Hvordan kommer du til himmelen?" Vil du få mange forskjellige svar som kan oppsummeres med at du må tjene deg plass i himmelen. 
Du vil høre ting som "Prøv og være god og gjør ditt beste" eller "Jobb veldig hardt for og være en moralsk person" eller "Gjør fler gode ting enn dårlige ting i livet." Alle disse ideene er basert på verk , ikke nåde.
Men frelse er en gave, og du jobber ikke for en gave. Det er gratis! Du kan ikke tjene det, du kan ikke kjøpe det, og du kan ikke jobbe for det.

Det er en fundamental forskjell mellom kristendom og enhver annen religion. Kristendommen er den eneste religionen som er bygget på nåde. Hver annen religion er basert på verk, og du kan oppsummere dem i ett ord: "gjør". Det er visse ting du har gjort for og få Guds godkjennelse, for og få lykke i himmelen. Det er regler og ritualer - noe du må gjøre.

På en annen side er det en måte du kan oppsummere kristendommen på, og det er ordet "ferdig". Jesus Kristus  har allerede betalt prisen for deg på korset. Det er gjort!

Jesus betalte for din frelse på korset, og det er en gratis gave som tilbys deg. Derfor sa Jesus da Han hang på korset: "Det er ferdig", Han sa ikke "Jeg er ferdig" fordi Han ikke var det. Han lever fortsatt i dag. Det er din frelse. 

Romerne 3:24 sier: -- Men de blir rettferdiggjort ufortjent av Hans nåde ved forløsningen, den som er i Kristus Jesus. -- 

Du kommer ikke til himmelen basert på hva du gjør. Du kommer til himmelen basert på hva som allerede er gjort for deg ved Jesus Kristus.

Når vi virkelig forstår nåde, aksepterer vi den, fordi det er den største gaven vi noen gang kommer til og bli tilbudt.



Leter du etter sannheten? Søk Guds Ord

«Hele Skriften er innåndet av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet, for a...