søndag 29. oktober 2017

Fire typer folk du trenger i livet ditt @ Bibelstudie


-- Den som vandrer sammen med vise menn, blir selv vis, men dårers  følgesvenn lider ondt. -- Ordspråkene 13:20

************

Du og jeg kan aldri være den type mennesker som Gud vil at vi skal være alene. Vi trenger alle mennesker som lærer oss, deler deres liv med oss, innvisterer i oss og oppfordrer oss til og vokse.

Bibelen forteller oss: -- Den som vandrer sammen med vise menn, blir selv vis, men dårers  følgesvenn lider ondt. -- Ordspråkene 13:20

Faktisk for og være alt som Gud kaller deg til og være, må du lære av minst fire ulike mennesker.

1. Mentorer: Dette er dine trenere. Ingen kan lære deg alt du trenger og vite. En person vil lære deg ett område. En annen person vil lære deg noe annet.

2. Rollemodeller: Dette er mennesker som allerede gjør eller allerede har gjort det du vil gjøre. Mange av de ferdighetene du har lært i livet ditt, har du lært ved og se på andre.

3. Partnere: Du trenger kolleger og kolleger som er i ditt yrke, folk til og støtte og utfordre deg på hva Gud vil gjøre gjennom livet ditt.

4. Venner: Venner hjelper deg ikke nødvendigvis med dine mål. De er bare venner. De elsker deg uansett hva du gjør. Du kan rote det til, og de elsker deg fortsatt. En venn går inn i livet ditt når alle andre går ut. Det er da du vet hvem vennene dine er. 

Og prøve og leve livet alene er ikke bare ensomt, men det jobber mot det Gud har for oss. 



Leter du etter sannheten? Søk Guds Ord

«Hele Skriften er innåndet av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet, for a...