mandag 2. oktober 2017

Gud bruker den ydmyke @ Bibelstudie



-- Gud hadde gitt Daniel velvilje og barmhjertighet hos den øverste hoffmannen. -- Daniel 1:9

*******

Gud bruker ydmyke mennesker. Da Daniel fortalte kong Nebukadnesar, at han ikke ville spise babylonisk mat, kunne hoffmannen ha handle med motvilje.

I stedet valgte Daniel og handle med respekt. Da han ikke kunne gjøre det som kongen ba ham om og gjøre sa han bare " Det er mot mine verdier. Det er moralsk galt for meg og spise det ". Han viste god takt med autoritet og viste stor ydmykhet i prosessen.

Daniel innså at Gud hadde tillatt denne hedenske lederen og ha myndighet over ham. Han visste at kong Nebukadnesar ikke var en gudfryktig mann, men han visste at Gud tillot at han var hans sjef.

Noen av dere har også dårlige sjefer. Forstå dette, skjønt Gud har tillat dem i livet ditt. På et tidspunkt i livet ditt, vil du ha en tid da en dårlig sjef vil be deg om og gjøre noe uetisk eller umoralsk. Du må vite hvordan du gjør en respektfull appell.

Daniel er en flott modell for oss. 

Bibelen sier i Daniel 1:8 : -- Men Daniel satte seg fore i sitt hjerte at han ikke ville gjøre seg uren med den delen han fikk av kongens lekre retter , og ikke med den vinen kongen drakk. Derfor ba ham herren over hoffmennene om å få slippe å gjøre seg uren. -- 

Daniel forlangte ikke. han var ingen rebell. Han søkte tillatelse. Han spurte " Kan jeg slippe og gjøre dette?." 

Bibelen sier: -- Gud hadde gitt Daniel velvilje og barmhjertighet hos den øverste hoffmannen. -- Daniel 1:9

Gud oppfordrer oss til og vise respekt. Og vi kan alltid vite at Gud ser etter våres beste interesser. 



Leter du etter sannheten? Søk Guds Ord

«Hele Skriften er innåndet av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet, for a...