tirsdag 16. januar 2018

Utviklingen av troens øyne - innlegg 2 @ Bibelstudie


-- Vi ble altså begravd med Ham ved dåpen til døden, for at slik som Kristus ble oppreist fra de døde ved Faderens herlighet, slik skal også vi vandre i et nytt liv. -- Romerne 6:4

*************

Når du blir åndelig gjenfødt, åpner Gud dine åndelige øyne, slik at du kan se ditt arbeid rundt deg og se de mange mulighetene Han lager for deg.

Gud vil også åpne dine åndelige ører, så du vil kunne høre hva folk egentlig sier i stedet for hva du tror de sier.  Når Jesus kommer inn i livet ditt, åpner Gud et helt sett åndelige sanser som hjelper deg og se livet ut fra Hans synspunkt.

La meg gi deg et enkelt eksempel på hvordan dette fungerer. Kanskje har du lest Bibelen, og når du kom til et bestemt vers, tenkte du, "wow jeg har aldri sett dette før". Selv om du kanskje har lest samme vers 15 ganger før, men du så ikke sannheten før nå.

Men hva skjedde? Gud åpnet nettopp dine åndelige øyne.

I sist innlegg fra samme serie nevnte jeg noen grunnleggende skritt du må fullføre for og utvikle troens øyne, for og leve livet ved tro, og du må leve av tro, ellers vil du aldri kunne fullføre det Gud har planlagt for deg.

Din første handling av tro inviterer Jesus til livet ditt, hele livet ditt, alle punkter i livet ditt. Den andre trosretningen du må ta er og vitne offentlig om Jesus.
De fleste av oss forstår ikke hvor viktig dåpen er for utviklingen av vår tro, men det er en viktig tro som Gud bruker for og frigjøre Sin makt i våre liv.

Jesus vil at du skal vitne om Ham, og Han lærer at dette er et veldig alvorlig problem hvis vi skammer oss over vår tro. Jesus sier i Markus 8:38 -- For den som skammer seg over Meg og Mine Ord i denne troløse og syndige slekt, ham skal også Menneskesønnen skamme seg over når Han kommer i Sin Fars herlighet med de hellige englene. --

Det er veldig sterkt. Men det er fordi Jesus vet hvor kritisk dette er. Bibelen sier: -- Vi ble altså begravd med Ham ved dåpen til døden, for at slik som Kristus ble oppreist fra de døde ved Faderens herlighet, slik skal også vi vandre i et nytt liv. -- Romerne 6:4 Så kraften til og leve et nytt liv sammen med Jesus for og oppfylle din Gudgitte hensikt - er bemyndiget av lydigheten du viser i og bli døpt.

Forstå at dåpen ikke gjør deg medlem av Guds familie, bare tro på Kristus gjør det. Men dåpen viser at du er en del av Guds familie. Det er som en vielse, en synlig påminnelse om en forpliktelse i hjertet ditt.

Du trenger ikke være åndelig moden for og døpe deg, det Bibelen forteller er at alt du trenger og gjøre før du døper deg er og tro, I Det nye testamentet ble mennesker døpt umiddelbart - så fort de trodde. Det er ingen forsinket dåp i Det nye testamentet.

Hvis du ikke er blitt døpt som et uttrykk for din tro på Kristus, vær lydig mot Jesus og bli døpt så snart som mulig.






Leter du etter sannheten? Søk Guds Ord

«Hele Skriften er innåndet av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet, for a...