onsdag 24. januar 2018

Gjør godt mot dem som er imot deg @Bibelstudie


-- Men til dere som hører, sier Jeg: Elsk deres fiender, gjør vel imot dem som hater dere, velsign dem som forbanner dere, be for dem som taler ille om dere. Om noen slår deg på det ene kinnet, så vend også det andre til! Når en tar ytterkappen din fra deg, så nekt ham heller ikke kappen! - - Lukas 6:27-29

**************

Når du blir forfulgt, trakasseres du og opplever motstand, svar de som gjør dette med en velsignelse.

Jesus sier: -- Men til dere som hører, sier Jeg: Elsk deres fiender, gjør vel imot dem som hater dere, velsign dem som forbanner dere, be for dem som taler ille om dere. Om noen slår deg på det ene kinnet, så vend også det andre til! Når en tar ytterkappen din fra deg, så nekt ham heller ikke kappen! - - Lukas 6:27-29

Hvem gjør det? Ikke mange mennesker faktisk. Det er det som setter kristne fra hverandre, fordi det ikke er naturlig eller populært.

Det skal mye mot til for og gjøre disse tingene! Men enhver kan svare med noe som betyr noe.

Gud vil at du skal elske dine fiender, gjøre det godt for de som hater deg, velsigne de som forbanner deg, be for de som sårer deg og vende det andre kinnet til. Er det lett? Nei. Du kan bare gjøre det ved og være fylt av Guds kjærlighet. Men det er den viktigste formen og vitne med.

I filmen The Butler ser vi hvordan Freedom Riders, som kjempet mot rasisme i Sør Amerika under den sivile rettighetsbevegelsen, trente folk til hvordan de kunne klare det når de ble rammet, spyttet på, forbannet, presset eller ble kastet mat på. Det er en veldig sterk scene som viser det og takle en voldelig holdning.

Da jeg så den scenen, rant tårene. Jeg ville være den personen for Jesus. Jeg ville være den modige. Jeg ville ha et hjerte av mot. Jeg ville svare med kjærlighet mot de som gjorde meg vondt.

Når du nekter og svare med hat og heller svarer med kjærlighet på jobben din, skolen din eller noen annen plass, mot de som ikke liker deg, kommer Gud til og være fornøyd. Og du skal bli velsignet.

-- Salige er de som blir forfulgt for rettferdighets skyld, for himmelens rike er deres. Ja, salige er dere når de spotter og forfølger dere og lyver allslags ondt på dere for Min skyld. Gled og fryd dere, for stor den lønn dere har i himmelen. For slik forfulgte de profetene før dere. - - Matteus 5:10-12

Jesus betalte en pris for deg. Han sier at det er en pris som betales for og følge Ham. Popularitet på jorden er ingen garanti når man er kristen, men belønningen i himmelen - den er garantert. 



Leter du etter sannheten? Søk Guds Ord

«Hele Skriften er innåndet av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet, for a...