fredag 12. januar 2018

Velg tro istedenfor frykt @ Bibelstudie

Mange truet ham for å få ham til å tie, men han ropte bare enda høyere: Du Davids sønn, miskunn deg over meg!
Markus 10:48

***********

Hvis du skal få en ny start med at du tror på livet ditt, må du møte dine frykter. Ikke la dem kontrollere deg! Frykt har en utrolig evne til å lamme vårt potensiale, for og hindre oss fra og lansere våre drømmer, for og holde oss fra og ha tro på våre liv.

Når vi velger frykt istedenfor tro, gjør det oss skeptiske - vi er redde for og prøve noe nytt når vi er redde. Det gjør oss egoistiske - vi er redd for og forplikte oss til Gud og til andre. Det gjør oss kortsiktige - vi fokuserer på fortiden og ikke på fremtiden.

Bartiméus, den blinde mannen Jesus oppdaget i Markus kapittel 10, stod overfor en frykt som er kjent for mange av oss: frykt for og bli avvist . Han visste at det og rope til Jesus  ikke var den rette tingen å gjøre på grunn av folkets mening. Han visste at folk ville se ned på ham for det, men han var desperat. Og han visste at Jesus Kristus var den eneste som kunne hjelpe ham.

Og se hva som skjedde: Da han ropte til Jesus, sa alle sammen rundt ham: "Ikke gjør det. Vær stille. Ikke lag en scene. Jesus Kristus er sikkert ikke interessert i deg. Han har viktigere ting å gjøre. "

Når denne muligheten for tro kommer inn i hjertet vårt , vil tanker som "Gud er sikkert ikke interessert i deg" og "Ikke lag en scene" og "Hva ville folk tenke om deg?" Holde oss ​​fra og ha tro. Når du ser en mulighet til og forandre deg, er det et rop fra innsiden og rundt deg som forteller deg at du ikke skal gjøre det.

Men Gud ber deg om og  gjøre noe større enn du noen gang har gjort før: Han ber deg om å stole på Ham. Det kan virke litt skummelt? Men når Gud spør oss om noe, har du og jeg et valg: Vi kan falle tilbake til frykten vår og bli som vi er? Eller vi kan bevege oss forbi vår frykt og gå frem i tro? Gud venter alltid på at vi skal tro.


Leter du etter sannheten? Søk Guds Ord

«Hele Skriften er innåndet av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet, for a...