mandag 22. januar 2018

Hvordan være trofast når man sliter @ Bibelstudie

-- Derfor skal også de som etter Guds vilje må lide, overgi sine sjeler til Den trofaste Skaper, idet de gjør det gode. - - 1. Peter 4:19

*****************

Det er folk der ute som sier at Gud vil at alle skal være millionærer. Det er noen som tenker at og følge Jesus, er som og ha en gylden billett som garanterer at du blir millionær, du får aldri noe sykdom og du har ingen problemer i livet ditt.

Men Bibelen sier noen ganger at det og slite er Guds vilje for livet ditt. Hvorfor? Fordi det gjør deg mer som Jesus. Det fordyper din tro. Det gir deg belønninger i Himmelen. Det bygger din karakter. Det lærer deg og tilbe i stedet for og bekymre deg.

Det er tre typer lidelser i verden. Den vanlige lidelsen er lidelse som er universell - om du er baptist, pinsevenn ( eller tilhører en annen menighet eller kaller deg bare kristen), buddhist, hinduist, jøde, ateist eller hva som helst. Alle lider av visse ting. Når en orkan kommer inn i byen. Velger den ikke bare en type mennesker. Det er en lidelse i verden som vi alle deler til felles.

Den andre typen lidelse er kjødelig lidelse. Det du lider med som du tar med deg selv fra din egen synd. Hvis jeg velger og leve et umoralsk liv, kan en konsekvens være at jeg kan få en sykdom fordi jeg velger og leve et usunt liv, det kan være mange forskjellige ting som er kjødelig. Mitt valg førte til det resultatet, så det er min feil. Det er ikke Guds skyld. Det er ikke noen andres feil. Det var mitt valg. Jeg lider på grunn av min synd og dårlige beslutninger.

Ikke alle lidelser er fra synd. Bibelen sier at noen ganger er lidelsen i samsvar med Guds vilje,  fordi Gud er interessert i din karakter.

Bibelen sier : -- Derfor skal også de som etter Guds vilje må lide, overgi sine sjeler til Den trofaste Skaper, idet de gjør det gode. - - 1. Peter 4:19

Uansett hvilke piler som kastes på deg, uansett hva du lider av i dette livet på grunn av din tro, ønsker Gud at du skal være trofast mot Ham og fortsette og gjøre det godt for andre. Er det lett og gjøre? Ikke alltid. Tar det bort troen og håpet? Helt sikkert. Et det verdt det? Absolutt fordi Gud  leder deg til og bli mer lik Jesus.


Leter du etter sannheten? Søk Guds Ord

«Hele Skriften er innåndet av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet, for a...