søndag 11. september 2016

1. Mosebok del 1



( nå vil jeg ta Bibelstudiene mine et hakk lengre, og har studert mye i dag for og gjør det bedre til bloggen, håper dere liker innleggene som kommer fremover :-), jeg har tenkt og ta for meg hele Bibelen, og studere den for og dele med dere, men ikke bare for  dere - for jeg gjør også dette for min egen del :-) - sett dere godt til rette og les videre nedover, dette innlegget har jeg brukt mye tid på, og det er så vært det, jeg lærer mye selv og jeg deler det med dere da jeg synes det er så fint :-) ønsker dere en velsignet kveld :-)  )

Denne Guds inspirerte nedtegnelse, kjent som Bibelen, den hellige Skrift, åpenbarer at Gud er en levende Person, som er den høyeste Skaper og har den absolutte suverenitet over universet.

-- I begynnelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud. Han var i begynnelsen hos Gud. Alt ble til ved Ham, og uten Ham ble ingenting til av det som ble til. -- Johannes 1:1-3

-- For i Ham ble ble alle ting skapt, de som er i himlene, og de som er på jorden, både synlige og usynlige, enten det er troner eller herredømmer, myndigheter eller makter. Alle ting ble skapt ved Ham og for Ham. -- Kolosserne 1: 16-17

Den første setningen i denne eneste Gudsinspirerte åpenbaringen til menneskeheten starter slik: I begynnelsen skapte Gud himmelen og jorden (1.Mosebok 1:1) !. Mosebok er den første  av de fem bøkene som Gud inspirerte Moses til og skrive. Og forstå 1. Mosebok er ytterst viktig for at vi skal forstå vår Skaper og Hans plan for våre liv. 1. Mosebok åpenbarer grunnsannhetene vedrørende Gud som Skaper, nådig Frelser og Forsørger, såvel som Dommer for de som fornekter Ham. Den er den eneste nøyaktige beretningen om universets opprinnelse, skapelsen av mennesket og familien, samt hvordan vi - på grunn av synd ble henvist til død og grav, og viser oss også hvordan vi kan forberede oss til det evige livet.

 Da Jesus ble utspurt av Sine kritikere angående skilsmisse, bekreftet Han ikke bare gyldigheten av 1. Mosebok, men Han avslørte også den bedragerste utviklingslæren. Han siterte 1. Mosebok ved og si: Han svarte og sa: Har dere ikke lest at Han som SKAPTE dem, fra begynnelsen skapte dem til mann og kvinne og, sa: Derfor skal mannen forlate far og mor og holde seg til sin hustru, og de to skal være et kjød? (Matteus 19:4-6, 1. Mosebok 1:27, 2:24) Kristus bekreftet også viktigheten av 1.Mosebok i relasjon til vår tro på Ham, da Han sa: For hvis dere trodde Moses, så hadde dere trodd Meg. For det er Meg han har skrevet om. (Johannes 4:46) 

Den historiske påliteligheten til 1.Mosebok blir veldig synlig i Matteus evangelium, der Jesus refererer til Noah.

-- Men som det var i Noahs dager, slik skal det også være når Menneskesønnen kommer. For i dagene før vannflommen spiste og drakk de, giftet seg og ga til ekte, helt til den dagen Noah gikk inn i arken. -- Matteus 24:37-38 og Sadoma og Gomorra -- Sannelig sier Jeg dere: Det skal bli lettere for Sadomas og Gomorras land på dommens dag enn det skal bli for den byen! -- Matteus 10:15
-- Så lot Herren svovel og ild regne over Sodoma og Gomorra, fra Herren ned fra himmelen. Slik ødela Han disse byene og alt som vokste på marken. -- 1.Mosebok 19:24-25

Guds ord behøver ingen bekreftelse, dersom arkeologene eller astronomene trekker konklusjoner som ikke stemmer overens med Guds ord, er det kun et godt bevis på at vitenskapsmennenes begrensede, menneskelige hjerner har feilberegnet.

Den treenige Gud åpenbares i kapittel 1, hvor vi leser: ..... skapte Gud... og Guds Ånd svevet over vannene... Da sa Gud: La oss gjøre mennesker i vårt bilde (1. Mosebok 1:1-2, 26)  Og Johannes sa: Alt er blitt til ved Ham, og uten Ham er ikke noe blitt til av alt som er blitt til (Johannes 1:3) 

Bibelens hensikt er ikke og gjøre oss til astronomer, geologer eller antropologer, men og gi veiledning for og forberede oss på og bli den person Gud ønsker vi skal være for og oppnå hensikten med hvorfor vi ble skapt og hvordan vi kan forberede oss til evig liv i Himmelen - men vår Skaper.

Kapitlene 1- 11 omhandler de første 2000 år av menneskets historie. Gjennom denne tiden fant seks store hendelser sted: 1. Skapelsen av alle ting. 2. Adam og Evas synd. 3. Noah bygde Arken - 1500 år senere, 4. Den store vannflommen. 5) Byggingen av Babels tårn - 300 år senere.  og 6. Forvirringen av all verdens tungemål.

kapitlene 12 - 50 dekker ca 500 år som er sentrert om fire menn - Abraham, Isak, Jakob og Josef. Gjennom disse mennene ser vi Guds kjærlighet og Hans villighet til og beskytte og sørge for sitt folk.

1. Mosebok beskriver begynnelsen av alle ting: Gud skapte (1:1), men slutter med en kiste i Egypt (50:26) Det viser menneskets tilstand, som ble skapt i Guds bilde til og leve evig. Men på grunn av synd ble vi henvist til graven. 1. Mosebok påskynder leseren til og oppdage Guds forløsningsverk, på samme måte som Johannes åpenbaring, den siste boken, forutsier hvordan alle ting vi nå kjenner vil ende opp i evighetens begynnelse.

Leter du etter sannheten? Søk Guds Ord

«Hele Skriften er innåndet av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet, for a...