mandag 13. juni 2016

Nyhetsoverskrifter



Hei kjære blogg lesere og riktig fin mandag til dere :-) bloggen er oppe og går som vanlig igjen nå og et forsinket innlegg med nyhetsoverskrifter fra forrige uke er nå klart. Det er mandag - ny uke og nye muligheter, og da passer det bra med litt nyheter :-) Så da er det bare og starte:

Nyhetssak 1:

Etter den forferdelige massakren i Orlando i går, går President Barack Obama ut i pressen og forteller at det var den verste skyte massakren i USA sin historie, en terror aksjon, en aksjon av hat. Han sier at massakren som drepte 50 personer på en homofil nattklubb var et angrep av alle amerikanere.
Islamic State`s Amaq news agency sier på søndag at den Islamske militær gruppen var ansvarlig for massakren.

Nyhetssak 2: 

Til manges glede dropper regjeringen søndagsåpne butikker. Førstesekretær i LO, Peggy Hessen Følsvik er glad for at regjeringen har tatt til fornuft og lytter til flertallets ønske.

Nyhetssak 3:

Washington:

Den tidligere Republikanske president kandidaten Ben Carson minner oss på at Jesus Kristus døde for synden til homofile og lesbiske på lik linje som Han døde for alle andre. Han sier at kristne trenger og stå opp for Guds Ord. Han sier at på dollar seddelen står det "In God we trust". Men stoler vi på Han eller stoler vi på Han kun når det er krise?
Han forteller videre at vi må stå opp for verdiene og prinsippene våres.

Nyhetssak 4:

Det er flertall i Stortinget som ønsker at regjeringen skal utrede hvordan staten kan trekke tilbake den offentlige støtten til trossamfunn. Dette ble kjent før helgen. I forslaget som er kommet står det:
" Det må ha konsekvenser at trossamfunn og religiøse ledere fremmer holdninger som strider mot grunnleggende menneskerettigheter, demokratiske verdier og prinsipper, samt holdninger som innskrenter og hemmer integrering og utsetter noen for strek sosial kontroll. Dette gjelder uansett trosretning."
Myndigheten har vært tilbakeholdne lenge.

Nyhetssak 5:

Undersøkelser som Rikshospitalet har gjort, viser at 50 til 70 prosent av dem som søker behandling for og skrifte kjønn har store psykiske problemer. Flere i "feil kropp" forsøker selvmord. Den første kjønnsoperasjonen i Norge ble utført i 1963. Blant de 65 som de neste 25 årene som fikk utført kjønnsbekreftende operasjon hadde 1 av 5 forsøkt og ta livet sitt, forteller en upublisert undersøkelse.

Kilder: The Christian Post, Frifagbevegelsen, Dagen, Vårt Land.

Leter du etter sannheten? Søk Guds Ord

«Hele Skriften er innåndet av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet, for a...