lørdag 3. juni 2017

Krydret med salt @ Bibelstudie



-- Deres tale må alltid være vennlig, krydret med salt, slik at dere kan vite hvordan dere bør svare hver enkelt. -- Kolosserne 4:6

************

Krydder er viktig til alle retter. Biff og alle typer kjøtt, pasta eller sjømat trenger alle den rette blandingen med krydder for at det skal bli en nydelig rett. En ting som kan føre til at noen retter skuffer, er at de ikke har nok salt.
Se noen matlagingsprogram, og du vil se at kokker salter alt fra pasta til kjøtt til salater. Det er en grunn for at salt er funnet på nesten alle bord på en hver resturante. Det kan bare ikke gå galt med en dash salt.

I kolosserne lærte Paulus, Kristus-følgerne og krydre deres samtaler med salt. Først fortalte ham dem og dele evangeliet ved enhver anledning. Paulus fortsetter med og fortelle dem alltid og være nådig i sine samtaler. Nåde i en samtale er som salt på en tallerken. Det kan ikke gå galt.

Har du noen gang spist en bestemt rett i noens hjem og blitt overrasket over at du likte den bestemte retten?  Du prøver og være høflig og tror du ikke liker det, men så oppdager du at det var ganske velsmakende. Det er fordi de er krydret på en måte som gjør det mer velsmakende.

Våre samtaler med andre bør være på samme måte. Vi kjenner ikke alltid menneskers erfaringer eller menneskers historie. De kan ha hatt et møte der evangeliet ble presentert på en aggressiv eller hard måte, eller kan ha en fortid som gjør at de er nølende med og høre. Våre samtaler bør alltid være godt krydret.

Leter du etter sannheten? Søk Guds Ord

«Hele Skriften er innåndet av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet, for a...