onsdag 14. juni 2017

Le, Be og håp @ Bibelstudie



-- Menneskesønnen kom, og både spiste og drakk, og de sier: << Se, en storeter og en vindrikker, tolleres og synderes venn! >> Og visdommen er rettferdiggjort av sine barn. >> -- Matteus 11:19

Gud mente at du skulle nye livet ditt. Han dannet kroppen din på en måte som illustrerer den sannheten. Guds Ord er klar: Og nyte livet ditt vil føre til et sunnere liv.

Bibelen lærer oss i Ordspråkene 17:22: -- Et lykkelig hjerte gir god helse, men en sønderknust ånd tørker ut beina. -- 

Studier viser at når du ler, er det et tegn på at du nyter livet. Antallet T-celler og din sykdomsimunitet øker. Humor er Guds gave til deg. Godta den gaven!

Bibelen sier i Matteus 11:19: -- Menneskesønnen kom, og både spiste og drakk, og de sier: << Se, en storeter og en vindrikker, tolleres og synderes venn! >> Og visdommen er rettferdiggjort av sine barn. >> -- Mens Jesus var den mest tjenesteorienterte personen som noen gang levde, levde Han også livet til det fulle og elsket livet.

Så det betyr at hvis ett av de store formålene med livet ditt er og bli mer som Jesus Kristus  -nyt livet slik Han gjorde.
For og nyte livet fullt ut, trenger vi aktiviteter som belaster våre følelser. Vi trenger aktiviteter som bokstavelig talt gjenskaper oss og Gud skapte oss unike.

 Latter er faktisk en av de viktigste måtene du gjør deg selv godt. Vi trenger alle latter hver dag. Gud skapte oss i Hans bilde, og Bibelen sier at Gud ler. Se bare i 1. Mosebok 21 og navnet på Isak.

-- Abraham var hundre år gammel da hans sønn Isak ble født til ham. Sara sa" Gud har gitt meg latter, og enhver som hører dette; kommer til og le sammen med meg. -- 1.Mosebok 21:5

For og være følelsesmessig balansert som person, må du ta Gud veldig alvorlig, men ikke ta deg selv alvorlig i det hele tatt. Lær og le av dine begrensninger. Du har masse materiale!

Du må nyte livet gjennom mer enn bare dine gode dager. Faktisk, hvis du bare nyter livet ditt når alle problemene dine er løst, vil du aldri nyte livet fullt ut. Alle dine problemer blir aldri løst samtidig.

Det er sannsynlig at du går igjennom noen tøffe tider hvert år. Men forplikt deg i dag til og nyte livets gave som Gud har gitt deg. Le, lek, be - og håp.

Så gjør deg klar for et lykkeligere og sunnere liv!

Leter du etter sannheten? Søk Guds Ord

«Hele Skriften er innåndet av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet, for a...