torsdag 11. mai 2017

Fem enkle trinn til og håndtere frustrasjon i livet ditt @ Bibelstudie



-- Du skal bevare den i fred, ja i fred, den som har et grunnfestet sinn, for han stoler på Deg. -- Jesaja 26:3


Her er fem enkle trinn til og håndtere frustrasjon i livet ditt:

1. Spør deg selv. Har jeg forårsaket det? Bibelen sier i Galaterne 6:7 -- La dere ikke forføre: Gud lar deg ikke spotte. For det et menneske sår, det skal han også høste. -- Vi er ofte frustrert over ting i livet fordi vi tar dem med oss selv.

2. Spør deg selv. Hva har jeg lært av det? Romerne 8:28 sier: -- Og vi vet at alle ting virker sammen til det gode for dem som elsker Gud, for dem som er kalt etter Hans rådslutning. -- Det er mange dårlige ting i verden, men alt fungerer sammen. Gud kan til og med ta det negative og gjøre det om til noe positivt, hvis vi lar Ham. Bruk irritasjon som en mulighet til og bli mer som Kristus.

3. Takk Gud i situasjonen. I 1. Tessalonikerbrev 5:18 leser vi: -- Takk under alle forhold! For dette er Guds vilje for dere i Kristus Jesus. --  Du trenger ikke være takknemlig for en dårlig situasjon, men du kan være takknemlig i en dårlig situasjon. Frustrasjon kan være en velsignelse i forkledning.

4. Gjør frustrasjon om til en morsom, humoristisk begivenhet. Bibelen sier i Salomos Ordspråk 17:22: -- Et lykkelig hjerte gir god helse, men en sønderknust ånd tørker ut beina. -- Humor er Guds motgift mot sinne og frustrasjon.

5. Spør Gud om og fylle deg med kjærlighet. Hvorfor? Fordi 1. Korinterbrev 13: 4-5 sier: -- Kjærligheten er tålmodig, og den er vennlig. Kjærligheten er ikke misunnelig. Kjærligheten skryter ikke, er ikke oppblåst. Den oppfører seg ikke umoralsk, søker ikke sitt eget, lar seg ikke opphisse, tenker ikke ut noe ondt. -- Og i begynnelsen av kapittel 14:1 leser vi:  -- Jag etter kjærligheten.. --. 

Jesus møtte konstant frustrasjon, men Han ble aldri irritert. Han har alltid gjort tid for folk. Vi blir så opptatte med våre egne ting, at vi glemmer at folk er prioritert i livet.


Leter du etter sannheten? Søk Guds Ord

«Hele Skriften er innåndet av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet, for a...