tirsdag 30. mai 2017

Hva har den endelige autoriteten i livet ditt? @ Bibelstudie

-- Hjertet er svikefullt, mer enn noe annet; det kan ikke leges. Hvem kjenner det?. -- Jeremia 17:9

********

Hva vil ha den endelge autoriteten i livet ditt? Hvilke kilder vil hjelpe deg med og bestemme vediene dine? Vil det være foreldrene dine? Eller dine jevnaldrende? Kanskje bøkene du leser? hva med filmene eller hva fjernsynet viser deg, eller sangene du hører på?

Gud lar deg ta avgjørelsen. Han har gitt deg fri vilje.
De fleste av våre alternativer blir til tre forskjellige valg.

Meg selv: Vi kan stole på oss selv som forteller oss hva vi skal gjøre. Men det er et problem med det. Studier etter studier viser at våre oppfatninger er mer sannsynlig og være feil enn riktig. Faktisk, noen ganger lyver vi for oss selv. I Jeremia 17:9, sier Bibelen:

-- Hjertet er svikefullt, mer enn noe annet; det kan ikke leges. Hvem kjenner det?. -- Jeremia 17:9

Verden: Vi kan stole på hva andre tror og bestemme verdiene våre. Porblemet er at verden ofte verdsetter de gale tingene. For eksempel legger verden vekt på skjønnhet over karakter, eller forteller oss og følge det som føles godt, eller erklærer at den som har flest eiendeler vinner. Vi bombanderes med disse verdslige verdiene gjennom alle slags medier - så mye at det er lett og begynne og tenke at Gud satte oss på denne planeten for og se bra ut, føle seg godt og få ting. Men det kunne ikke være lenger vekk fra sannheten!

Guds verden: Guds verden er objektivt og sannferdig, i motsetning til våre egne oppfatninger eller verdens meninger. Guds Ord sier:

-- Da sa Jesus til de jødene som var kommet til tro på Ham: - Hvis dere blir i Mitt Ord er dere i sannhet Mine disipler. Og dere skal kjenne sannheten, og sannheten skal gjøre dere fri. -  -- Johannes 8:31-32

Så hvilket valg vil du velge som skal ha den endelige autoriteten og verdien i livet ditt?


Leter du etter sannheten? Søk Guds Ord

«Hele Skriften er innåndet av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet, for a...