onsdag 17. februar 2016

La meg fortelle dere om Job



Dere husker sikkert Job fra Bibelen, han var både rik og mektig, og han var veldig Gudfryktig. Ingen andre elsket Gud mer enn Job, og det fantes heller ingen maken person til Job i hele verden. Men han skulle bli et offer for et veddemål mellom Gud og djevelen.

Job har måtte gjennomgå kraftig. Men han holdt alltid fast ved sin Gud.

-- Det bodde en mann i landet Us. Job var navnet hans. Han var en from og rettskaffen mann som fryktet Gud og unngikk alt ondt. Han fikk sju sønner og tre døtre. Han hadde et buskap på sju tusen sauer, tre tusen kameler, fem hundre par okser og fem hundre eselhopper. Mange tjenere hadde han også. Denne mannen var den største blant folkene i øst. 
Så en dag kom gudesønnene og trådte fram for Herren. Blant dem var Anklageren. Herren sa til ham: << Hvor kommer du fra? >> og han svarte: << Jeg har streifet omkring på jorden >> Herren sa: << Så la du vel merke til min tjener Job? På jorden finnes ingen som ham, en from og rettskaffen mann som frykter Gud og unngår alt ondt.>> Men Anklageren svarte: << Se, alt han eier, er i din makt, men ham selv får du ikke legge hånd på!>> Så gikk Anklageren bort fra Herren. -- Job 1,1-3,6-9,12

Historien om Job viser oss at det går an og holde fast ved troen på Gud om man har det bra eller om man har det dårlig.

-- Herren ga, Herren tok, velsignet være Herrens navn. -- Job 1:21

Gud er god og allmektig!

Mennesker har stilt spørsmål ved Gud, om det finnes en Gud eller ikke, eller så er Han ikke god eller så har Han ikke all makt.

Det finnes ikke et godt nok svar dessverre, enn hvor mange ganger mennesker har prøvd og besvare spørsmålet, men i Jobs bok er det mye fornuftig sagt om det ondes problem.

Gud er god og allmektig. Han har slått djevelen da Jesus døde på korset. Det blir ikke fred før Jesus kommer tilbake, det tok et år etter D-dagen , den viktigste dagen i 2.verdenskrig  - dagen da de allierte slo tyskerne i Normandie, talte Kong Haakon, og han sa << Tyskerne har i dag tapt krigen >> det skulle gå et år før freden kom. Det vi ser av ondskapen i verden, kommer fra djevelen.

Men vi skal ikke fokusere på det onde, vi skal fokusere på Gud, på Jesus, på freden. For Gud er god og allmektig!



Leter du etter sannheten? Søk Guds Ord

«Hele Skriften er innåndet av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet, for a...