fredag 3. februar 2017

En samtale med min kjære @Leve i fred

Miff skriver dette på sin nettside. Og i dag hadde jeg en samtale med min kjære mann Hans Olav. Vi har mange utallige samtaler iløpet av dagen. Noen er politiske. Andre handler om tro. Og vi har utallige mange samtaler om mye spennende. I dag vil jeg dele noe med dere. 

Vi er gitt av Gud i gave og bo denne jorda.  Hvorfor behandler vi hverandre som søppel? Hvorfor kriger vi, dreper hverandre, hater hverandre og ødelegger hverandre? Hvorfor kan vi ikke heller bare respektere hverandre uansett tro, livssyn, hudfarge og meninger?

Vi må forstå at vi er unike alle sammen. Vi må forstå at vi er forskjellige alle sammen. Vi er mange mennesker på jorda og vi er mange som ikke deler samme syn. 

Daglig ser vi hat statuser og kommentarer på Facebook. Også blant kristne. Fordi vi er så uenige og er så uenige når det gjelder Guds Ord. Men sitter du med fasiten eller gjør jeg ? Jeg vil si ingen av oss gjør. Det er det Gud som gjør. 

Ja det finnes en ond en som ødelegger, som skapte synd. Det er ihvertfall det som blir skyldt på og vi vet det blir kommentarene på dette innlegget, og ja vi er enige. Men hvorfor er det slik at vi må gjør det så vondt for vår neste?

Stiller vi spørsmål ved f.eks innvandrer politikken, er det helt klart vi blir stemlet som rasister. Hvorfor? Vi stillte et spørsmål. Ikke for noen annen grunn enn at vi lurte på hvorfor det er slik og slik. 

Men la oss si kristne. Det finnes så mange trossamfunn. Hvorfor ikke godta vi har forskjellige Bibelsyn. Hvorfor må vi gang på gang diskutere og krangle fordi vi ikke er enige. 

Har vi glemt at vi skal elske vår neste? Dette er så vanskelig alt. Kan vi ikke bare godta vi er forskjellige. Nei vi får ikke endret alle mennesker syn. Men vi kan begynne med oss selv. Gå inn i oss selv og være hyggelig mot hverandre. 

Neste gang du er uenig med noe på Facebook. Istedenfor og bli sint så diskuter på en saklig måte. Og husk vi er forskjellige. Vi er unike hver en av oss. Og ja det er Ok og ha forskjellige meninger. Da er det heller bedre og lære av den andre. For ja kunnskap er faktisk viktig. 

 

Leter du etter sannheten? Søk Guds Ord

«Hele Skriften er innåndet av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet, for a...