mandag 6. februar 2017

penger i Bibelen



 

Hva forteller Bibelen oss om økonomi :

Abraham brukte pengene sine på og være gjestfri og få andre til å føle seg elsket og verdsatt.

Isak hadde disiplin. Han bruke så lite penger som mulig, og det han brukte gikk til å gjenopprette det som var knust eller ødelagt.

Jakob brukte pengene sine i jakt på skjønnhet. Han elsket å bruke penger på å skape hyggelige opplevelser.


Josef brukte penger til å skape forbindelser mellom mennesker sånn at de kunne bli kjent med hverandre og han brukte pengene til bygging og utvikling.

Moses disponerte penger på et forsiktig vis og mente at det var viktig å ha et budsjett og en økonomisk plan.

Aron  brukte sine penger på en ydmyk måte. Han ga mennesker det han kunne og ofret seg selv økonomisk til fordel for andre.

Til slutt; 

David brukte penger på lederskap. Han var opptatt av å bygge nye ting og legge til rette for at andre mennesker skulle lykkes.

*****

Og snakke om økonomi er tabu, men hvorfor er det, det? Det er vell en personlig greie som mennesker synes er vanskelig og snakke om. Er jo forståelig. Er vell sånn det er. 

Hva tenker du om disse menneskene i Bibelen. Er det noen som gjør det mer riktig enn andre? Kanskje du mener noen gjør det helt feil? Vell sånn bør du ikke tenke. Hver og en av disse eksemplene viser oss en side av Gud, og en side av oss selv. Den måten vi håndterer penger på er overraskende unik og gudegitt.

 Finn ut hvilken av de syv «penge-typene» du er, og du vil samtidig oppdage mye om hva Gud har kalt deg til å gjøre.

Noe hentet fra Kilde @ Korsets seier, noe er også lagt inn med egne ord. 


Leter du etter sannheten? Søk Guds Ord

«Hele Skriften er innåndet av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet, for a...